Nieuws

Parkeren tijdens Dagboek van een ooggetuige 

We krijgen vele vragen over de parkeer mogelijkheden tijdens de voorstelling. Dit omdat er bij onze startlocatie op Kleasterstrjitte 2 weinig tot geen parkeer mogelijkheden zijn. Met verschillende bordjes met pijlen, verspreid door het dorp, worden verschillende mogelijkheden tot parkeren aangegeven. Parkeren kan op het parkeerterrein achter de Pleats, naast de Spar of aan het parkeerterrein aan de Doniastrjitte. 


Dagboek van een ooggetuige volledig UITVERKOCHT

We zijn ontzettend blij te vermelden dat onze nieuwe voorstelling "Dagboek van een ooggetuige'' volledig uitverkocht is. Naast extra tijdsloten te hebben toegevoegd en extra kaarten per voorstelling vrij te geven, ging de kaartverkoop ontzettend snel. Daar zijn we uiteraard ontzettend blij mee. We krijgen nu al de vraag of er nogmaals extra kaarten bijkomen, extra tijdsloten of dat mogelijk is om bij een uitverkochte voorstelling aan te sluiten. Helaas zijn al deze niet opties niet mogelijk.

We werken op verschillende locaties waar maar een maximaal aantal mensen in kunnen en/of mogen. Daarnaast werken we in de voorstelling met een audioscene waar ook maar een max aantal van aanwezig zijn. Dus zoals eerder vermeld in ons laatste bericht is vol ditmaal echt vol. 


Extra kaarten per tijdslot! Wees er snel bij!!!

Zelfs met de nieuwe tijdsloten gaat de kaartverkoop van onze nieuwe voorstelling ;Dagboek van een ooggetuige' erg snel. Uiteraard zijn we daar erg blij mee. Daarom heeft stichting wolf goed nieuws: 

Het was even passen, meten, puzzelen maar we hebben voor alle voorstellingen een klein aantal extra kaarten beschikbaar weten te stellen, zodat we iedereen een plekje kunnen geven bij de voorstelling reeks. 

Wees er extra snel bij, want vol is hierna VOL!!! 


Extra tijdsloten toegevoegd

De kaartverkoop van onze nieuwe voorstelling Dagboek van een ooggetuige gaat erg snel. Daarom is er besloten om maar liefst 5 EXTRA tijdsloten toe te voegen. Op maandag 29 april, dinsdag 30 april, woensdag 1 mei, donderdag 2 mei en  vrijdag 3 mei is er nu de mogelijkheid om kaarten te kopen voor de voorstelling van 19:15 uur. Wees er snel bij want er is maar beperkt plek!!! 


Kaartverkoop is gestart!

De kaartverkoop van onze nieuwe voorstelling is gestart!!! 

Ontdek de magie van 'Dagboek van een Ooggetuige', waar de intimiteit tussen publiek en acteurs centraal staat. Vanwege deze bijzondere ervaring is er maar beperkt plek per tijdslot beschikbaar. Mis deze kans niet en reserveer nu je plek om je te laten meevoeren op deze bijzondere reis door de geschiedenis.

De voorstelling duurt ongeveer +/- 90 minuten.  


Dagboek van een ooggetuige 
Een wandeling door de oorlog in Woudsend

'Dagboek van een Ooggetuige' is een aangrijpende voorstelling die je als bezoeker meeneemt op een indrukwekkende reis door de Tweede Wereldoorlog, met Woudsend als decor. Op vijf verschillende locaties in het dorp worden vijf unieke waargebeurde verhalen verteld en gespeeld. Van huisarts Bonga, een onverschrokken verzetsstrijder vanaf het allereerste moment, tot de aangrijpende reis van Joodse vluchteling Lyia Landau uit Polen, en de innerlijke strijd van politieagent Attema die weigerde toe te geven aan de bezetter.                                                          

 

Als toeschouwer loop je door de straten van Woudsend, waarbij je op elke locatie wordt ondergedompeld in een nieuw hoofdstuk van de oorlogsgeschiedenis. De nabijheid van de acteurs creëert een intieme sfeer, waardoor je de emoties en spanningen van de tijd voelt alsof je er zelf bij aanwezig bent. 'Dagboek van een Ooggetuige' biedt niet alleen een onvergetelijke ervaring, maar ook een diepe reflectie op de menselijke veerkracht, moed en solidariteit in tijden van conflict. Het is meer dan alleen een voorstelling; het is een reis door de geschiedenis, waarbij de herinneringen aan de oorlog levend worden gehouden.


Wolf komt met nieuwe voorstelling 

Na het indrukwekkende succes van ‘Kibboets op de Klei’  in Franeker, waar Stichting Wolf op onnavolgbare wijze een ongehoorde geschiedenis tot leven bracht, is de stichting klaar voor een nieuwe productie. De achttien uitverkochte voorstellingen in Franeker, voor ruim 1800 man, getuigden niet alleen van het vakmanschap van Stichting Wolf, maar ook van de kracht van theater om diepgaande verhalen te vertellen die het publiek raken en inspireren. Nu richt Stichting Wolf zijn blik op een nieuwe uitdaging: een vervolg op het succesverhaal, ditmaal in het betoverende, kleine Friese dorp, Woudsend

De nieuwe theatervoorstelling belooft opnieuw een meeslepende ervaring te worden. Stichting Wolf zal niet alleen de kunst van het vertellen van verhalen voortzetten, maar ook een nieuw hoofdstuk toevoegen aan hun repertoire. Het publiek mag zich verwachten aan een ontdekkingsreis door (deels onbekende) verhalen, ditmaal verweven met de geschiedenis en de betoverende atmosfeer van Woudsend dat zal fungeren als decor voor deze nieuwe locatievoorstelling.

Binnenkort meer informatie te vinden op onze website. 


Wegens succes extra voorstellingen

De nieuwe theatervoorstelling ‘Kibboets op de klei’, gebaseerd op het gelijknamige boek van Auke Zeldenrust, was al tien keer te zien de afgelopen weken. Wegens succes worden er twee extra voorstellingen gespeeld op maandag 1 en dinsdag 2 mei. ‘Kibboets op de klei’ vertelt de vergeten geschiedenis van een Joodse kibboets in de oude Friese universiteitsstad Franeker. Zo’n negentig Joodse jongeren bereiden zich tussen 1934 en 1941 in Franeker voor op emigratie naar Palestina. Op de kleigrond in Noordwest Friesland gaan ze bij boeren en tuinders in de leer en werken aan hun droom om eens het Joodse land op te bouwen. Overdag zware arbeid op het land, in de avonduren lessen in de Hebreeuwse taal, de Joodse cultuur en het geloof. Als de oorlog uitbreekt verandert alles. Kibboets op de klei is een theatervoorstelling die speelt op meerdere locaties in Franeker en start in theater De Koornbeurs, waar de NSB ooit zijn partijbijeenkomsten hield. Vanaf daar wordt het publiek meegenomen langs belangrijke historische locaties in Franeker waar het verhaal van de kibboets voelbaar wordt gemaakt voor de toeschouwer. 


Het publiek is onder de indruk van de voorstelling. ‘De verbinding is voelbaar. Wat super knap vertolkt door deze jonge spelers, wat een emotie kon je zien en voelen. De muziek en zang geeft kippenvel.’ Alle voorstellingen waren snel uitverkocht. Voor degene die achter het net heeft gevist zijn er kaarten beschikbaar voor de extra voorstellingen. 

UPDATE: Alle extra voorstellingen zijn uitverkocht!!!


Kibboets op de klei in premiere gegaan 

Donderdag 3o maart is de voorstelling Kibboets op de klei in premiere gegaan. De reacties van het publiek waren boven verwachting. Er zijn nog slechts enkele kaarten te koop voor de komende 14 voorstellingen. Wees er snel bij. 

 


Kibboets op de klei: een multi mediaal project

Het Kibboets op de klei-project is multi-mediaal. Zo zijn er tentoonstellingen in Museum Martena en het Historisch Centrum Franeker. Op 3 november 2022 is tegenover het voormalige treinstation aan de Harlingerweg waar de kibboets gevestigd was, een monument voor 24 slachtoffers van de Holocaust onthuld. Direct na deze ceremonie is het gelijknamige boek van verslaggever en schrijver Auke Zeldenrust gepresenteerd. De landelijke poot van Omrop Fryslân zal drie afleveringen van de documentaire Kibboets op de klei vertonen.

 

Van 30 maart t/m 4 mei 2023 is de theatervoorstelling Kibboets op de klei te zien. De voorstelling zal op verschillende locatie in Franeker worden gespeeld.


Stichting Wolf is een feit

Wolf is een theaterstichting die in 2022 is opgericht op initiatief van Job de Roo. De stichting hoopt nog vele mooie, verbindende theaterprojecten te realiseren, projecten die bijdragen aan verbondenheid tussen alle mensen, ongeacht hun leeftijd, ras, geslacht of achtergrond.

 

Stichting Wolf heeft als doel het (doen) ontwikkelen, produceren en uitvoeren van (interdisciplinaire) kunstprojecten, waarin maatschappelijke en persoonlijke onderwerpen tot uiting komen in verschillende kunstvormen, met een focus op theater en voorts op al hetgeen in de ruimste zin met één en ander verband houdt, daartoe behoort en/of daartoe bevorderlijk kan zijn.